Nyomtats

Új elem az Europass dokumentumcsaládban: motivációs levél

2015. 03. 20.
Europass
Új elem az Europass dokumentumcsaládban: motivációs levél Szinte bármilyen állásra vagy ösztöndíjra pályázunk manapság, elõfeltétel, hogy személyes motivációnkat is kifejtsük. Hogy ennek megírása se jelenthessen akadályt, az Europass kibõvítette portfólióját, így az Europass motivációs levél megjelenésével már minden dokumentumot elérhetünk egy helyen az álláskereséshez.

A legújabb, hetedik Europass dokumentum erõssége a felhasználóbarát online kitöltõ-felület, ami az álláskeresõknek a levél felépítéséhez, fõbb formai és tartalmi elemeihez nyújt segítséget, tippeket, tanácsokat. Sokaknak valószínûleg ismerõs is lesz a felület, hiszen a motivációs levelet az Europass önéletrajz és nyelvi útlevél kitöltéséhez használt, 27 nyelven elérhetõ online szerkesztõoldalon lehet elkészíteni. Használata egyszerû, még a kevésbé gyakorlott felhasználóknak sem jelenthet problémát.

Az Europass motivációs levél – bár az elfogadott kísérõlevél-formátumot követi – a szöveg tekintetében szabad kezet ad a pályázónak, vagyis nincs akadálya egy személyre szabott levél megírásának, a felhasználó beleviheti egyéniségét pályázatába. A forma azonban segítséget jelenthet abban is, hogy lényegre törõ és kevésbé terjengõs levelet írjon a pályázó.

Az online elkészíthetõség, amellett hogy egyszerûen kezelhetõ, számos elõnnyel jár. Egyrészt leveszi a szerkesztés terhét a vállunkról, másrészt csatolhatunk hozzá további dokumentumokat, mint például az Europass önéletrajzunk, és aláírásunkat is feltölthetjük képi formátumban. Egy jó kísérõlevél mindig pozícióra szabott. A már elkészült és PDF formátumban lementett Europass motivációs levél egy kattintással újra feltölthetõ és szerkeszthetõ, módosítható.

A motivációs levéllel kiegészült Europass portfólió így az elsõ lépés lehet a sikeres munkakeresésben vagy ösztöndíjra való jelentkezésben.

europass.hu

 


Kapcsolódó anyagok:
Név Megjegyzés Típus Méret