Hírek

Nyomtatás

160 fiatallal kötött tanulmányi szerződést az Audi

2014. 06. 18.
duális képzés, szakképzés, szakmai gyakorlat
160 fiatallal kötött tanulmányi szerződést az Audi 160 tanulóval kötött szerződést az Audi Hungária, a végzősök 80-90 százaléka a szakképzés végén várhatóan állásajánlatot kap az autógyártól.

A német autógyár már 2001 óta alkalmazza a duális szakképzést, jelenleg négy területen foglalkoztat diákokat. Idén 160 fiatallal kötött tanulmányi szerződést.

„Mi a gyakorlati képzésüket biztosítjuk, együttműködve a partneriskolákkal. Összesen három van ilyen Győrben, ahonnét hozzánk lehet jönni tizenegy szakmában. Az összes gyakorlati képzésük nálunk történik, a szakmunkástanulóknál 2 évig, plusz a nyári gyakorlat. Szakközépiskolás tanulók egy évet töltenek el nálunk. Ezután kerül sor a szakmai vizsgákra, üzemi értékelésekre” – mondta Kocsis Zoltán, az Audi Akademie Hungária Kft. szakképzési koordinátora.

Nemcsak Győrből, hanem más településekről is jelentkeztek a képzésre. „Tavaly végeztem Szombathelyen a Savaria-iskolában, és ott egyik osztálytársamtól hallottam, hogy van ez a lehetőség, egyrészt a Lukács-iskolába át lehet iratkozni technikusi részre, másrészt az Audi-gyár támogatja, és vesznek fel onnan tanulókat, és később dolgozóként maradhatok” – nyilatkozta Németh Ádám tanuló.

A túljelentkezés kétszeres volt, a felvételi pedig három fordulós. A felvett tanulókat az Audi Akadémia oktatási központjában képzik, egyebek mellett szimulációs padon. A 160 diák szerdától kezdi a nyári gyakorlatot az Audiban, amely 80-90 százalékuknak várhatóan az első munkahelye is lesz.

 

Forrás: mno.hu