Nyomtats

A BGF-en találkozik a világ

2014. 08. 05.
Erasmus, felsõoktatás, intenzív program, vállalatvezetés
A BGF-en találkozik a világ Tíz európai és ázsiai országból érkeztek finn, román, holland, vietnámi, cseh, olasz, német, török és bolgár nemzetiségû hallgatók a Budapesti Gazdasági Fõiskolára (BGF), hogy a magyar résztvevõkkel együtt szakmai elõadások, projektfeladatok, céglátogatások keretében ismerkedjenek meg a felelõs multikulturális szervezetirányítással.

 A Budapesti Gazdasági Fõiskola Managing the responsible organisation – Felelõs szervezet-irányítás címû, intenzív nyári egyetemére tíz európai és ázsiai országból érkeztek finn, román, holland, vietnámi, cseh, olasz, német, török és bolgár nemzetiségû hallgatók. A kéthetes szakmai program célja, hogy különbözõ szinteken, intenzív, változatos feladatokon, elõadásokon keresztül megismertesse a hallgatókkal a felelõs, multikulturális szervezet-irányítást.

A partnerintézmények – a kolozsvári Babeº - Bolyai Tudományegyetem, a holland (bredai) AVANS, a finn (lahti) LUAS és a Budapesti Gazdasági Fõiskola – hallgatóinak részvételével zajló intenzív programon prezentációk, projektfeladatok, céglátogatások, illetve meghívott vállalati elõadók által tartott szakmai elõadások támogatják a résztvevõk tanulását. A nyári egyetem tematikája azokat a kérdéseket öleli fel, amelyek a korszerû vállalatvezetés fontos és izgalmas részeként épp napjainkban kerültek a figyelem középpontjába. A konkrét esetek feldolgozása, a saját projekten, multikulturális csapatokban dolgozás hozzásegíti a hallgatókat a világszerte most formálódó új gazdasági rend megértéséhez. Az egyre élesebbé váló társadalmi-környezeti problémák új megközelítéseket igényelnek, ezért a BGF programja a legújabb és legnagyobb potenciállal rendelkezõ eszközöket (érintett menedzsment, ISO26000 sztenderd, új kommunikációs technikák stb.) mutatja meg.

„A hallgatók pozitív visszajelzései alapján egyértelmû, hogy a klasszikus, akadémiai típusú oktatás mellett a fiatalok nemcsak nyitottak az interaktív gyakorlatokra, hanem igényük is van arra, hogy saját élményeken keresztül is közelebb kerülhessenek a felelõs vállalatirányítás témájához” – mondta el dr. Radácsi László, a BGF Pénzügy és Számviteli Karának tudományos fõmunkatársa, a projekt szakmai vezetõje.

A program az „ERASMUS Intensive Programme 2014” keretén belül, a Tempus Közalapítvány 27 ezer eurós támogatásának köszönhetõen valósult meg.

 

Forrás: edupress.hu


Kapcsolódó anyagok:
Név Megjegyzés Típus Méret