Hírek

Nyomtatás

A BGF-en találkozik a világ

2014. 08. 05.
Erasmus, felsőoktatás, intenzív program, vállalatvezetés
A BGF-en találkozik a világ Tíz európai és ázsiai országból érkeztek finn, román, holland, vietnámi, cseh, olasz, német, török és bolgár nemzetiségű hallgatók a Budapesti Gazdasági Főiskolára (BGF), hogy a magyar résztvevőkkel együtt szakmai előadások, projektfeladatok, céglátogatások keretében ismerkedjenek meg a felelős multikulturális szervezetirányítással.

 A Budapesti Gazdasági Főiskola Managing the responsible organisation – Felelős szervezet-irányítás című, intenzív nyári egyetemére tíz európai és ázsiai országból érkeztek finn, román, holland, vietnámi, cseh, olasz, német, török és bolgár nemzetiségű hallgatók. A kéthetes szakmai program célja, hogy különböző szinteken, intenzív, változatos feladatokon, előadásokon keresztül megismertesse a hallgatókkal a felelős, multikulturális szervezet-irányítást.

A partnerintézmények – a kolozsvári Babeş - Bolyai Tudományegyetem, a holland (bredai) AVANS, a finn (lahti) LUAS és a Budapesti Gazdasági Főiskola – hallgatóinak részvételével zajló intenzív programon prezentációk, projektfeladatok, céglátogatások, illetve meghívott vállalati előadók által tartott szakmai előadások támogatják a résztvevők tanulását. A nyári egyetem tematikája azokat a kérdéseket öleli fel, amelyek a korszerű vállalatvezetés fontos és izgalmas részeként épp napjainkban kerültek a figyelem középpontjába. A konkrét esetek feldolgozása, a saját projekten, multikulturális csapatokban dolgozás hozzásegíti a hallgatókat a világszerte most formálódó új gazdasági rend megértéséhez. Az egyre élesebbé váló társadalmi-környezeti problémák új megközelítéseket igényelnek, ezért a BGF programja a legújabb és legnagyobb potenciállal rendelkező eszközöket (érintett menedzsment, ISO26000 sztenderd, új kommunikációs technikák stb.) mutatja meg.

„A hallgatók pozitív visszajelzései alapján egyértelmű, hogy a klasszikus, akadémiai típusú oktatás mellett a fiatalok nemcsak nyitottak az interaktív gyakorlatokra, hanem igényük is van arra, hogy saját élményeken keresztül is közelebb kerülhessenek a felelős vállalatirányítás témájához” – mondta el dr. Radácsi László, a BGF Pénzügy és Számviteli Karának tudományos főmunkatársa, a projekt szakmai vezetője.

A program az „ERASMUS Intensive Programme 2014” keretén belül, a Tempus Közalapítvány 27 ezer eurós támogatásának köszönhetően valósult meg.

 

Forrás: edupress.hu