Nyomtats

A Monguz kapta idén az Alma Mater díjat

2017. 03. 29.
alumni, együttmûködés, felsõoktatás, foglalkoztatás, gyakorlati képzés, mentor, szakmai gyakorlat
Tizenkettedik alkalommal adták át a Szegedi Tudományegyetem Alma Mater presztízsdíját. Az elismerést idén a Monguz Információtechnológiai Kft. vehette át.

 

A díjat a Szegedi Tudományegyetem öregdiák szervezete minden évben azon cégnek ítéli oda, amely kiemelt foglalkoztatója az egyetemen végzett hallgatóknak, szoros kapcsolatot ápol az intézménnyel és támogatja céljainak megvalósítását. A díjat a XXII. SZTE Tavaszi Állásbörze megnyitóján Kármán László, a Monguz Információtechnológiai Kft. vezetõje vette át.

 

A közel 40 fõt foglalkoztató társaság munkatársainak csaknem fele a Szegedi Tudományegyetemen tanult. A cég ügyvezetõ igazgatóján túl 18 alkalmazott is az SZTE volt hallgatója.

 

A Monguz Információtechnológiai Kft-nél a kezdetektõl nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a külföldi és a hazai egyetemeken tanuló diákokat bevonják a cég szakterületének megismerésébe, releváns munkatapasztalatot biztosítva számukra a könyvtári és múzeumi informatika, a szoftver- és webfejlesztés, valamint a digitális bölcsészet területén.

 

A cég már a kezdetektõl részt vesz az SZTE Alma Mater alumni mentorprogramjában, mivel kiemelten fontosnak tartja a gyakorlati ismeretek átadását a szegedi egyetemisták számára. A Monguz Információtechnológiai Kft. munkatársai több cikluson keresztül mentorálták a Szegedi Tudományegyetem hallgatóit. Az egyetem magyar nyelvû hallgatóinak fogadása mellett, csatlakozva a nemzetközi Erasmus+ programhoz, 2016 óta külföldi hallgatóknak is helyet biztosítanak szakmai tapasztalatszerzéshez.

 

Forrás: Szeged.hu


Kapcsolódó anyagok:
Név Megjegyzés Típus Méret