Nyomtats

A TÜV Rheinland tudásközpontot hozott létre az Óbudai Egyetemmel

2014. 03. 19.
együttmûködés
A TÜV Rheinland tudásközpontot hozott létre az Óbudai Egyetemmel A magyar mérnöki tudás szélesítésére, a gyakorlati képzés erõsítésére és a fenntartható fejlõdés gondolatának elmélyítésére tudásközpontot hozott létre a TÜV Rheinland az Óbudai Egyetemmel közösen.

 Czitán Gábor, a tudásközpontot mûködtetõ TÜV Rheinland Hungária Akadémia Közhasznú Alapítvány vezetõje az MTI-nek elmondta: a tudásközpontot azzal a céllal hozták létre és mûködtetik idén január elsejétõl, hogy hídszerepet töltsön be az ipar szereplõi és az egyetem között. Cél az is, hogy a TÜV Rheinlandnál meglévõ mérnöki tudást és a gazdasági tapasztalatokat átadják a leendõ mérnököknek és segítsék az egyetemi alapkutatások és fejlesztések eredményeinek gazdasági hasznosítását.

A termékvizsgálattal, mûszaki felügyelettel foglalkozó TÜV Rheiland a tudásközpont mûködtetésével vállalta azt is, hogy a Magyarországon mûködõ nemzetközi cégek szakemberigényét közvetíti az egyetemnek - hangsúlyozta Czitán Gábor.

Az egyetem képzési programjában olyan részképzéseket hirdettek meg, amelyekre már az elsõ félévben 120-an jelentkeztek. A TÜV RheinlandTudásközpont képzéseit tavaly akkreditálták, és beépültek az egyetem oktatási rendszerébe. A tanúsítást megszerzõ frissdiplomás mérnökök az egyetemrõl kilépve a vállalatoknál hasznosítható tudással tudnak elhelyezkedni - vélekedett az alapítvány elnöke.

Az alapítvány az idén 20 millió forintra számít vállalati adományokból, a TÜV Rheinland-csoport és további ipari nagyvállalatok befizetéseibõl. A tervek között szerepel, hogy a tehetséges mérnökhallgatóknak külföldi ösztöndíjprogramot hirdetnek, vizsgáló laboratóriumokban teszik lehetõvé szakmai ismeretek szerzését - mondta Czitán Gábor, aki szerint a tudásközpont hozzájárul ahhoz, hogy Magyarországon a felsõoktatásban is megvalósuljon a duális képzés.

Az 1872-ben létrehozott kölni központú TÜV Rheinland tanúsító és mûszaki szolgáltatás nyújtó szervezet 62 országban, 500 telephelyen mintegy 17 500 munkatársat foglalkoztat.

 

Forrás: szakszervezetek.hu
Fotó: Óbudai Egyetem


Kapcsolódó anyagok:
Név Megjegyzés Típus Méret