Hírek

Nyomtatás

A gyakorlat minimum elvárás

2014. 07. 31.
szakmai gyakorlat
A gyakorlat minimum elvárás A munkaadóknál szinte már alapvető követelmény, hogy a pozícióra jelentkező fiatal rendelkezzen hasonló szakterületen szerzett gyakorlattal. Egyre több cég pedig fontosnak tartja az „utánpótlás-nevelést”, ezért gyakornoki programot indít, jellemzően végzésközelben járó egyetemistáknak.

 A hazánkban jelen lévő multik gyakorlatilag mindegyikére jellemző ez a gyakorlat, de egyre több hazai vállalkozás dolgoz ki hasonlót. A cél ilyenkor, hogy fizetésért, részmunkaidőben, könnyebb terhelés mellett, mentor vezetésével tanulja meg a szakmát, illetve a cégkultúrát a hallgató, és végzés után a legtehetségesebbeket felvehessék. Ezeknek a programoknak a színvonala és a velük járó munkamennyiség, illetve tapasztalatszerzési lehetőség igen különböző, érdemes alaposan utánaérdeklődni, mibe vág bele az ember.

Az ország legnépszerűbb felsőoktatási intézménye, az ELTE (közel 23 ezren jelentkeztek, ebből közel 13 ezren első helyen) is számtalan különböző profilú vállalattal áll kapcsolatban (gazdasági, műszaki, mérnöki, logisztikai, média – Vodafone, Telekom, Metro, Bosch, Mol), és kínál gyakornoki helyeket megpályázásra. De érdemes önállóan is felkeresni vállalatokat, sokan a közösségi médiaoldalukon vagy a honlapjukon is kiemelten hirdetik gyakornoki programjukat.

A diákok is egyre érdeklődőbbek. A Mol Growww nemzetközi gyakornoki programjára idén például 9000 hallgató jelentkezett, háromezerrel többen, mint egy évvel ezelőtt. A vállalat programja 7 éve indult, és azóta már több mint 1300 olyan diákot alkalmaztak, akik gyakornokként kezdték náluk.

Magyarországról több nagy intézménnyel is kapcsolatban állnak (Műegyetem, ELTE, SZTE, Miskolci Egyetem, Pannon Egyetem), a fiatalok pedig a program egy éve alatt friss diplomás pályakezdő bért kapnak.

 

Forrás: metropol.hu

Fotó: MTI