Nyomtats

A szakmák új világa – Ismerd meg az új OKJ-t!

2012. 11. 19.
képesítés, szakképzés
A szakmák új világa – Ismerd meg az új OKJ-t! Új tájékoztató oldal indult a www.okjnet.hu címen, mely a 2012-ben megújult Országos Képzési Jegyzékben szereplõ szakképesítések szakmai- és vizsgakövetelményeit felhasználva segít a szakmaválasztásban, illetve részletesen bemutatja a Magyarországon megszerezhetõ szakképesítéseket.

A folyamatosan bõvülõ weboldalon ABC rendben és szakmacsoport szerint is kereshetünk, hogy megtaláljuk a hozzánk leginkább illõ foglalkozást, és ne vesszünk el a szakmák világában.

Eddig 79 szakképesítés pályatükre készült el, melyben tájékozódhatunk az adott szakképesítéshez elsajátítandó általános és szakmai ismeretekrõl, a feladatellátáshoz szükséges képességekrõl, a képzés hosszáról és követelményeirõl, valamint a szakképesítéssel betölthetõ munkakörökrõl. Érdekesség, hogy egy új alkalmazás segítségével az oldalon az egyes foglalkozásokra jellemzõ várható keresetek is megismerhetõek.

A honlap hasznos lehet pályaválasztás vagy pályamódosítás elõtt állóknak és szüleiknek, valamint oktatási intézményeknek és tanácsadóknak egyaránt.

www.okjnet.hu

Forrás: Oktatásfejlesztési Observatory Központ


Kapcsolódó anyagok:
Név Megjegyzés Típus Méret