Hírek

Nyomtatás

A szakmák új világa – Ismerd meg az új OKJ-t!

2012. 11. 19.
képesítés, szakképzés
A szakmák új világa – Ismerd meg az új OKJ-t! Új tájékoztató oldal indult a www.okjnet.hu címen, mely a 2012-ben megújult Országos Képzési Jegyzékben szereplő szakképesítések szakmai- és vizsgakövetelményeit felhasználva segít a szakmaválasztásban, illetve részletesen bemutatja a Magyarországon megszerezhető szakképesítéseket.

A folyamatosan bővülő weboldalon ABC rendben és szakmacsoport szerint is kereshetünk, hogy megtaláljuk a hozzánk leginkább illő foglalkozást, és ne vesszünk el a szakmák világában.

Eddig 79 szakképesítés pályatükre készült el, melyben tájékozódhatunk az adott szakképesítéshez elsajátítandó általános és szakmai ismeretekről, a feladatellátáshoz szükséges képességekről, a képzés hosszáról és követelményeiről, valamint a szakképesítéssel betölthető munkakörökről. Érdekesség, hogy egy új alkalmazás segítségével az oldalon az egyes foglalkozásokra jellemző várható keresetek is megismerhetőek.

A honlap hasznos lehet pályaválasztás vagy pályamódosítás előtt állóknak és szüleiknek, valamint oktatási intézményeknek és tanácsadóknak egyaránt.

www.okjnet.hu

Forrás: Oktatásfejlesztési Observatory Központ