Nyomtatás

A vállalkozókészség fejlesztése - tematikus monitoring szeminárium

Rendezvény idõpontja: 2013. 10. 24. 10:00
Erasmus, Leonardo, vállalkozókészség
A vállalkozókészség fejlesztése - tematikus monitoring szeminárium A Tempus Közalapítvány, 2013. október 24-én „A vállalkozókészség fejlesztése" címmel tematikus monitoring szemináriumot szervezett a Szakértõi tanulmányutak, Leonardo és Grundtvig, valamint Erasmus programok által támogatott pályázatok tükrében.

 

A vállalkozókészség ösztönzése - mint az aktív állampolgársághoz szükséges egyik legfontosabb készség, valamint az innováció és a tudásalapú gazdaság javítása az EU kulcsfontosságú prioritásai közé tartoznak. A vállalkozói szellem, a gazdasági növekedés és a munkahelyteremtés egyik hajtómotorja: új vállalkozásokat és munkahelyeket teremt, új piacokat nyit és új készségek és képességek kialakítását mozdítja elõ.

Kiemelt hangsúlyt kap ezáltal az oktatásban is a tágabb értelemben vett vállalkozókészség fejlesztése, ami túlmutat a vállalkozói ismeretek oktatásán – egyfajta vállalkozói szemléletet, új attitûd elsajátítását is jelenti.

A rendezvény alkalmával a következõ kérdésekre kerestük a választ:

  • Mit jelent a tágabb értelemben vett vállalkozókészség fejlesztés? Mivel jelent ez többet, mint a vállalkozói ismeretek oktatása? Milyen a vállalkozókészség - mint attitûd - fejlesztését szolgáló oktatás?
  • Hogyan építhetjük be a vállalkozói szemléletet a tanulási folyamatokba? Hogyan formálható a diákok szemlélete?
  • Milyen adaptálható hazai és nemzetközi jó gyakorlatok vannak?
  • Hogyan tanulhatnak egymástól a különbözõ szektorok?

A rendezvény célja volt, hogy a hazai és nemzetközi jó példák, mûködõ gyakorlatok bemutatásán túl találkozási és együttmûködési lehetõséget teremtsen, tapasztalatcserét létesítsen a résztvevõk között, aktív párbeszédet kialakítva a meghívott szakértõkkel.

Az elõadások anyagai letölthetõek a Tempus Közalapítvány honlapjáról.


Kapcsolódó anyagok:
Név Megjegyzés Típus Méret