Nyomtats

Az Erasmus+ és a Sixt Magyarország

2015. 02. 19.
Erasmus+, szakmai gyakorlat
Az Erasmus+ és a Sixt Magyarország Március 4-ig lehet pályázni az Erasmus+ programra, melynek keretében a Sixt autókölcsönzõ is fogad pályakezdõket, így a projektben részt vevõ munkatársak saját nyelvükön üdvözölhetik a külföldi ügyfelek egy részét.

Ajánljuk mindazoknak, akik nyáron külföldön szeretnék megszerezni elsõ munkatapasztalataikat. Az Európai Unió célja, hogy a gyakorlat elvégzésével együtt megismerkedjetek más kultúrákkal, továbbá lehetõségetek nyílik kipróbálni a közösség országai közötti mobilitást is. A cserediákok kiutazhatnak az Európai Unió országaiba, és onnan is érkezhetnek hozzánk szakmai gyakorlatra.

Korábban is mûködött ez az EU-s kezdeményezés, Leonardo program néven, így rengeteg külföldi diák érkezett Magyarországra, közülük sokan a turizmus területén helyezkedtek el. A Sixt autókölcsönzõ évente 6-8 diáknak tud gyakorlati helyet biztosítani.

Dévai Gábor, a Sixt Magyarország ügyvezetõ igazgatója elmondása szerint, a cég nemzetközi ügyfelei is elégedettek voltak, mivel a call centerükben saját anyanyelvükön beszélhettek az alkalmazott gyakornokokkal. 2013-ban német és francia diákokat is alkalmaztak. A projekt azóta összeolvadt az Erasmus+ tervezettel, a vállalkozás továbbra is szívesen fogad külföldi fiatalokat, akik a szakmai gyakorlatukat Magyarországon töltik. 2015-ben két új német diákot fogadnak, akikbõl a jövõben akár hivatalos munkatárs is válhat.

Pályakezdõk és cégek jelentkezését is várják! Fantasztikus lehetõség a programban résztvevõ vállalatoknak is, legyen szó tapasztalatcserérõl vagy szimplán látókör-bõvítésrõl. Hasznos lehet tehát mindenkinek, aki szakmáján belül szeretne megismerkedni új technikákkal, amelyekre hazai keretek között nincs lehetõsége.

A pályakezdõk ellátását és más kiadásaikat, továbbá a fogyatékkal élõ résztvevõk esetén speciális támogatását is biztosítja a program.

Forrás: elteonline


Kapcsolódó anyagok:
Név Megjegyzés Típus Méret