Nyomtats

Egyre több diákot fogad a miskolci Bosch-gyár

2014. 04. 07.
duális képzés, munkaerõpiac, szakmai gyakorlat
Egyre több diákot fogad a miskolci Bosch-gyár Továbbfejleszti a tanmûhelyét a Bosch, és egyre több diákot fogad a miskolci gyárában. A tervek szerint a 2015-ös tanévben már 96 diák gyakorlati képzését tudják ellátni a miskolci Bosch-gyárban.

A duális szakképzésben fontos szerepet játszanak a céges tanmûhelyek – olvashatjuk az OECD (Gazdasági Együttmûködési és Fejlesztési Szervezet) Magyarországról szóló, legfrissebb ország jelentésében, amelyet a héten hoztak nyilvánosságra. Ha a diákok cégeknél, szakemberek mellett sajátíthatják el a szakmájukat, segíti õket a késõbbi elhelyezkedésben – olvasható a Profession.hu oldalon.

A Bosch csoport a mérnökszakma támogatása mellett nagy jelentõséget tulajdonít a technikusok és szakmunkások magas színvonalú képzésének is. A miskolci Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. gyárában az idei 2013/2014-es tanévben 24 diák kezdte meg üzemi gyakorlatát, és az elsõ félév sikeresen zárult. Az OECD az oktatásról szóló jelentésében is megerõsítette: megtérülnek az oktatás fejlesztését és a fiatalok foglalkoztathatóságának javítását célzó befektetések. 2012 szeptemberében indult a miskolci Andrássy Gyula Szakközépiskolában az a két Bosch-osztály, amely gyártósori gépbeállítókat és mechatronikai technikusokat képez. A szakképzésben részt vevõ 24 diák az elsõ tanévet az iskolában töltötte az elméleti alapismeretek megszerzésével, az idei tanévtõl, vagyis 2013 szeptemberétõl pedig már heti kétszer gyakorlati képzést is kapnak a Bosch-nál. A gépbeállító tanulók a Bosch 3 lépcsõs betanulási programjában vesznek részt, melynek elsõ lépése egy moduláris képzés, ezt követi a rendszerszemléletû képzés az úgynevezett tanulószigeten, harmadik lépésként pedig Bosch szakemberei mellett tanulhatják meg a szakmát. A mechatronikai technikus szakképesítésben végzett technikusok alkalmassá válnak például a mechatronikai berendezések javítására, gépek és rendszerek összeépítésére, elektromos, pneumatikus, hidraulikus irányítások felépítésére és tesztelésére, valamint ipari gyártórendszerek üzemeltetésére. A tervek szerint a 2015-ös tanévben már 96 diák gyakorlati képzését tudják ellátni a miskolci Bosch-gyárban.

Forrás: edupress
Fotó: kepzes.boschmiskolc.hu


Kapcsolódó anyagok:
Név Megjegyzés Típus Méret