Nyomtats

Európa egyik leginnovatívabb intézménye a Kodolányi

2015. 01. 27.
felsõoktatás, munkaerõpiac, pályakezdõk
Európa egyik leginnovatívabb intézménye a Kodolányi A magyar felsõoktatásban elsõ és egyetlen intézményként a Kodolányi János Fõiskola (KJF) PIQ&Lead™ módszere a Magyar Termék Nagydíj után január 19-én az Európai Minõségügyi Szervezet "Minõség-Innováció 2014" díját is elnyerte. Az európai innovációs díjat dr. Szabó Péter, a KJF rektora Finnország budapesti nagykövetétõl, Pasi Tuominentõl vette át. A korábbi években az elismerést olyan cégek is elnyerték, mint a svéd Volvo Trucks és a finn Metsä.

A Finn Államelnök által 2006-ban alapított nemzetközi pályázatra, amelyen Magyarország 2013 óta meghívás alapján vesz részt, idén rekord számú, több mint 150 pályázat érkezett be. A nemzetközi zsûri döntése alapján a két díjazott magyar pályázó egyike a Kodolányi János Fõiskola PIQ&Lead™ modellje, amely képes az egész felsõoktatási ágazat hatásosságának és hatékonyságának javítására.

„Örömmel tölt el, hogy a hazai felsõoktatási intézmények közül elsõként fõiskolánknak sikerült alkotnia olyan innovációt, amelyet nemcsak hazai, hanem európai szinten is elismernek. Az új képzési modellnek köszönhetõen a Kodolányi János Fõiskolán végzettek friss diplomásként, de nem pályakezdõként kezdhetik meg karrierjük építését” – mondta el dr. Szabó Péter, a Kodolányi János Fõiskola rektora.

Az újfajta képzési módszer a gyakorlatorientáltságon, munkaerõpiacra való felkészítésen, illetve a nyelvoktatáson alapul. Közel nyolc éves fejlesztés eredménye PIQ&Lead™, amelynek egyes elemei a nemzetközileg sikeres elit-egyetemek tapasztalataira épülnek. A hallgatók szakjuktól függetlenül belehallgathatnak a többi képzésbe is, ezáltal más, speciális ismereteket is megszerezhetnek. A munkaerõpiacon azonnal forintra váltható gyakorlati tudás megszerzését egyrészt a fõiskola szakmai oktatótermei, stúdiói biztosítják, másrészt azok a partnerek – közintézmények, médiumok, cégek –, akikkel megállapodást kötött az intézmény. A Kodolányi hallgatói már az elsõ félévtõl kezdve projektfeladatokon keresztül gyakorlati tapasztalatot és vezetési- menedzsment ismereteket is szereznek minden szakon, így felkészült munkavállalóként lépnek ki a munkaerõpiacra. A program erõssége továbbá, hogy a Fõiskola bevezette a karrier-tanácsadói mentori rendszert. A mentortanárok feladata, hogy a fõiskolára érkezõ hallgatókat a képzés folyamán végig segítsék, karrier-elképzeléseiket akár saját kapcsolatrendszerükkel is támogassák.

Forrás: edupress.hu


Kapcsolódó anyagok:
Név Megjegyzés Típus Méret