Nyomtats

Hazai diákok kaptak európai elismerést

2015. 12. 11.
Erasmus+, Europass, mobilitás, szakmai gyakorlat
Hazai diákok kaptak európai elismerést Europass mobilitási igazolványt vehetett át 18, a Siemens duális rendszerû szakképzésében tanuló fiatal december 10-én. A diákok három hetet töltöttek a Siemens németországi tanmûhelyeiben, ahol szakmai ismereteik mellett nyelvtudásukat is fejleszthették. A finanszírozás az Európai Unió oktatást és képzést támogató Erasmus+-programjának támogatásával, a Tempus Közalapítvány közremûködésével valósult meg.

 

Az Europass mobilitási igazolvány azoknak a tanulóknak jár, akik az uniós tagországok bármelyikében szakmai gyakorlaton vettek részt. Az Európa-szerte elismert oklevelet Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója adta át a diákoknak.

„A tanulmányút azt a célt szolgálta, hogy a hallgatók a képzés végére a legmodernebb iparági technológiával kapcsolatos ismereteket, nyelvtudást és nemzetközileg is versenyképes szaktudást szerezzenek. Ez nemcsak a Siemens, de a diákok, számára is elõnyös. Továbbá partnereink is profitálhatnak belõle, hiszen a Siemensnél arra is lehetõséget biztosítunk, hogy igény esetén külsõs cégek számára képezzük a hallgatókat” – mondta Dale A. Martin, a vállalat elnök-vezérigazgatója.

A szakmai gyakorlat keretében három hetet töltöttek a Siemens mülheimi és duisburgi tanmûhelyeiben, ahol többek között speciális hegesztési eljárásokkal, a német munkabiztonsági elõírásokkal, valamint a mûhelyrend és -környezet kialakításának módszertanával ismerkedhettek meg. Emellett a legmodernebb CNC-esztergák, marógépek, hegesztõkabinok, lánghegesztõ-állomások, satupadok, lángvágók és plazmavágók rejtelmeibe is beavatták õket.

Forrás: Edupress Karrier

 


Kapcsolódó anyagok:
Név Megjegyzés Típus Méret