Nyomtats

Intelligens felsõoktatási-vállalati együttmûködés

2017. 01. 24.
Erasmus+, együttmûködés, felsõoktatás, innováció, munkaerõpiac
Hétfõn reggel, a miskolctapolcai Calimbra Hotel konferenciatermében tartott sajtónyilvános megnyitóval útjára indult az „Intelligens felsõoktatási-vállalati együttmûködés a tudás és versenyképesség érdekében” elnevezésû program.

 

Az ERASMUS+ KA2 projekt öt EU tagállamból (finn, német, spanyol, román és magyar) öt felsõoktatási intézmény és hét vállalat részvételével valósul meg; Magyarországról a Miskolci Egyetem, a Bosch Power Tool Kft. (Miskolc) és az Electrolux Lehel Kft. (Jászberény) vesz részt a programban, melynek célja a felsõoktatási intézmények és a vállalatok számára kölcsönösen elõnyös, új, innovatív módszerek létrehozása.

 

- Szeretnénk olyan mentorálási programokat kidolgozni, melyek keretében a vállalatok hallgatókat segítenének, támogatnának, végül pedig jól képzett olyan munkavállalókhoz jutnának, akiknek a készségei megfelelnek a munkáltató aktuális elvárásainak – mondta el a Miskolc Televíziónak Vadászné Bognár Gabriella, a Miskolci Egyetem Gép- és Terméktervezési Intézetének igazgatója.

 

Forrás: Minap.hu

 


Kapcsolódó anyagok:
Név Megjegyzés Típus Méret