Nyomtats

Megduplázódott az Europass önéletrajz felhasználóinak száma

2014. 02. 11.
Europass, önéletrajz
Megduplázódott az Europass önéletrajz felhasználóinak száma Több mint 770 ezer magyar Europass önéletrajzot töltöttek ki 2013-ban – csaknem kétszer annyit, mint az elõzõ évben. Legszívesebben az idegen nyelvet beszélõ pályakezdõk használják, akik már felismerték, hogy az Europass sablon használata nem feltétlenül jelent sablonos pályázatot.

A legfrissebb Europass statisztikákat bemutató infografika szerint az átlagos magyar felhasználó 35 év alatti frissen végzett fiatal, aki legalább egy idegen nyelvet beszél, és magyarul töltötte ki az önéletrajz sablont, tehát nagy valószínûséggel Magyarországon szeretne elhelyezkedni.

Tavaly európai szinten az Europass CV kitöltõinek száma elérte a 10 milliót.

Az óriási népszerûség egyik oka, hogy az önéletrajz 2013 februárjában megújult: letisztultabb, átláthatóbb formát kapott. Emellett személyre szabhatóbb lett, mivel a kitöltõ maga választhatja ki, hogy milyen adatokat szeretne feltüntetni, kiemelni a CV-jében. Nem igaz tehát, hogy az önéletrajz sablon használatával sablonossá válna a pályázatunk, ugyanakkor az egységes forma könnyen áttekinthetõvé teszi az önéletrajzokat.

A pályázati anyagunk összeállítását a felhasználóbarát online kitöltõ program is egyszerûbbé teszi, az elkészült dokumentumot pedig bármikor újra szerkeszthetjük vagy módosíthatjuk a webes felületen.

Mostantól az Europass Magyarország Facebook oldalon is elérhetõek önéletrajzírással, álláskereséssel kapcsolatos hírek, érdekességek, valamint karriertippekkel, gyakorlati tanácsokkal és játékkal várják az érdeklõdõket.


Kapcsolódó anyagok:
Név Megjegyzés Típus Méret