Akiknek már bevált: ötletadó példák

Nyomtatás

Mindig jól jön egy gyakornok

2014. 06. 05.
Erasmus, szakmai gyakorlat
Mindig jól jön egy gyakornok Az egri Supra Vita Nyelviskola évek óta fogad gyakornokokat az Erasmus program keretében. Jelenleg két külföldi hallgatót látnak vendégül, de 2014-ben további három fiatal érkezik hozzájuk. A nyelviskola több külföldi felsőoktatási intézménnyel ápol jó kapcsolatot, ezzel biztosítva, hogy folyamatosan érkezzenek szakmai gyakorlatos hallgatók az intézményhez.

A tapasztalatokról Vitai Judit, a nyelviskola képzési vezetője mesélt.

Honnan jött az ötlet, hogy külföldi hallgatókat fogadjanak szakmai gyakorlatra?

Ma, amikor akkora kincs a munkaerő, nem tudok elképzelni olyan kisvállalkozást, vagy akár mamutcéget, ahol ne jönne jól egy (vagy több) fiatal, aki jobban ért a számítógépes programokhoz, mint az előző generáció; valaki, aki friss, új színt hozhat a céghez, remek, korszerű marketing ötleteket, vagy akár az adott munkahely, szakma az ő hazájában ismert módszereit. Egyúttal ingyen, munkaidőben, akaratlanul is karban tartja az irodai dolgozók nyelvtudását a puszta létével. Amióta nekünk ilyen jó tapasztalatunk van a témában, számos üzleti partnernek én küldtem át a hozzám beérkezett önéletrajzokat, és igyekszem rábeszélni őket, hogy vegyék igénybe ezt a kölcsönösen előnyös lehetőséget.

Önöknél hogy indult ez a folyamat?

Évekkel ezelőtt történt, hogy a Tempus Közalapítvány kiadványában olvastunk egy cikket az Erasmus szakmai gyakorlatról, és nagyon megtetszett nekünk a kezdeményezés. Nem csalódtunk, nagyon pozitív élmény és tapasztalat volt, és azóta is élünk a lehetőséggel. Egy nyelviskolában az egyik legnehezebb dolog behozni az autentikus nyelvhasználatot és más kultúrák ismeretét, elfogadását. Ebben segítenek a külföldi fiatalok: sokféle módon színesítik a kínálatunkat és a napi munkát. De a kollégák nyelvtudását is karban tartja az, hogy angolul szervezik és értékelik a feladatokat. Továbbá úgy gondoltuk, hogy a külföldi hallgatóknak is hasznos szakmai tapasztalatot jelenthet a nálunk eltöltött szakmai gyakorlat.

Hogyan láttak neki a megfelelő gyakornok felkutatásának?

A közalapítvány továbbította a szakmai gyakorlati hely felhívásunkat Európa nemzeti irodáinak. Akinek szimpatikus volt az önéletrajza, azzal Skype-on is felvettem a kapcsolatot. A nemzeti irodáknak eljuttatott e-mail végül a Rigai Tanárképző Egyetemhez is eljutott, és az egyik ottani koordinátor keresett meg azzal, hogy egy hallgatót küldenének hozzánk.

Milyen tapasztalataik vannak az Erasmus szakmai gyakorlattal kapcsolatban?

Azóta is csak pozitív tapasztalataink vannak. Sok dolgozni, tanulni és fejlődni vágyó hallgató talált meg bennünket. Az érkező gyakornokot elsősorban én mentorálom, rendszeres konzultációkat tartunk, de közben napi szinten egyeztetnek velük a teendőkről a rutinos, ügyes fiatal magyar kollégáim, és a szaktanárainkkal együtt dolgoznak. Egy éve határoztuk el, hogy egy kolléganő kiemelt feladata lesz a koordinálásuk; olyan kollégát választottunk, aki korábban maga is Erasmus gyakornok volt fél évig. Ő nem szakmailag irányítja őket, sokkal inkább odafigyel arra, hogy minden szempontból be tudjanak illeszkedni. Segít megoldani a szállásukat, a problémáikat, odafigyel a munkaidejükre és az időbeosztásukra is.

Mit tanácsol azoknak a cégeknek, amelyek szakmai gyakorlatos hallgatók fogadását tervezik?

Érdemes előre átgondolni, hogy kire van szükségünk, és időt szánni a jelentkezők szelekciójára.
Második lépésként tegyünk meg mindent, hogy segítsük a beilleszkedését; véleményem szerint nagyon komolyan kell venni, hogy legyen mentora a hallgatónak, fontos, hogy legyen egy ember, akit a gyakornok vasárnap este nyolckor is felhívhat, ha valami problémája van. Azt gondolom, hogy nyitottnak kell lennünk a hozzánk érkező gyakornokok iránt, hiszen sokkal több pozitív, mint negatív oldala van egy ilyen együttműködésnek; szakmailag és emberileg nagyon hasznos tapasztalat.

supravita.hu

 

Kapcsolódó témák:

Hallgatók fogadása szakmai gyakorlatra

 


Kapcsolódó képgaléria: