Munkaerõ az Erasmus Alumni segítségével!

Érje el állásajánlataival a nemzetközi tapasztalattal rendelkezõ hallgatókat, frissdiplomásokat!

***

Ha az Ön cégének is fontos a

nemzetközi tapasztalat,

kiváló nyelvtudás,

nyitott gondolkodás,

akkor hirdesse állásajánlatait az Erasmus Alumni tagjai között!

 

Kik az ERASMUS Alumni tagjai?

A Tempus Közalapítvány (TKA) Erasmus Alumni rendszert mûködtet a volt ösztöndíjas hallgatók számára. Az Erasmus Alumninak tagja lehet minden olyan hallgató, aki a TKA által kezelt mobilitási pályázatok (Erasmus+, CEEPUS, EGT Alap ösztöndíj) támogatásával tanult vagy szakmai gyakorlatot végzett külföldön.

 

Miért érdemes volt ösztöndíjas hallgatókat alkalmazni?

Számos kutatás támasztja alá, hogy a nemzetközi mobilitásban résztvevõ hallgatók olyan készségekre és képességekre tesznek szert az ösztöndíjas idõszak alatt, amelyeket a munkáltatók különösen nagyra értékelnek.

Az Európai Bizottság 2014-es Erasmus hatástanulmánya szerint az ösztöndíjas hallgatók alábbi személyiségjegyei kiemelkedõen fejlõdtek:

 • tolerancia, alkalmazkodókészség – más kultúrák és attitûdök elfogadása
 • nyitottság – új tapasztalatok iránt
 • önbizalom – saját képességekbe vetett hit
 • reális önértékelés – a saját erõsségek és gyengeségek ismerete
 • határozottság – döntések meghozatalának képessége
 • problémamegoldó készség

A tanulmány szerint a munkáltatók 92%-a nagyra értékeli az új alkalmazottak felvételekor a fenti személyiségjegyeket, 64%-uk pedig a munkaerõ felvételnél fontos tényezõnek tartja a külföldi tapasztalatot.

 

Mit kínál az Erasmus  Alumni cége számára?

A Tempus Közalapítvány Erasmus Alumni hálózata révén több mint 5500 volt ösztöndíjas hallgatót tud elérni e-mailen keresztül. Cégének lehetõsége van gyakornoki pozíciókat, álláshirdetéseket eljuttatni a hallgatók számára, akár egy speciális nyelvtudás vagy szakterület esetén is, amennyiben a Tempus Közalapítvánnyal együttmûködik.

 

Milyen formában tud vállalkozása együttmûködni velünk az Erasmus Alumni kapcsán?

Önnek lehetõsége van gyakornoki és fõállású pozíciókat,álláshirdetéseket eljuttatni az Erasmus Alumni tagjai számára a Tempus Közalapítványon keresztül. Amennyiben rendszeresen igénybe szeretné venni az Erasmus Alumni kapcsán kínált lehetõségeket, hosszabb távú együttmûködés kialakítására is nyitott a Tempus Közalapítvány.

A Tempus Közalapítvány nem profitorientált céllal végzi fenti tevékenységét. Hosszabb távú együttmûködés esetén cégétõl a saját profilnak megfelelõ szakmai együttmûködés felajánlását  várjuk. Célunk, hogy a felajánlások révén az Erasmus Alumni tagjai és/vagy az Erasmus+ program pályázói köre számára támogatást, új lehetõségeket biztosítsunk.

Hogyan mûködhet együtt velünk hosszabb távon is? Néhány példa a lehetséges felajánlásokra:

 • elõadás/workshop/képzés megtartása adott témában, adott célcsoportnak (pl. hallgatók, szakképzésben tanulók, oktatási intézmények, tanárok, oktatók stb.)
 • hirdetési felület biztosítása
 • tanácsadás, konzultáció a cég profiljának megfelelõen adott témában, adott célcsoportnak
 • Erasmus Alumni tagjainak nyújtott szolgáltatások
 • szponzoráció
 • szakmai anyagok elkészítésében való közremûködés
 • CSR tevékenységek

 

Mit tegyen, ha szeretne velünk együttmûködni?

Kérjük, hogy egy regisztrációs ûrlap kitöltésével lépjen velünk kapcsolatba, amennyiben felkeltette érdeklõdését a fenti lehetõség. A regisztrációt követõen a Tempus Közalapítvány munkatársai felveszik Önnel a kapcsolatot, hogy az együttmûködés kereteit közösen alakítsuk ki. A regisztrációs ûrlap kitöltése semmilyen kötelezettségvállalást nem jelent a felek részérõl, pusztán a kapcsolatfelvételt szolgálja.

Kapcsolatfelvétel: http://limesurvey.tpf.hu/index.php/138175/lang-hu

Bõvebben az Erasmus Alumniról hallgatóknak: http://www.tka.hu/alumni

További információk: alumni@tpf.hu

 

Kapcsolódó anyagok:
Név Megjegyzés Típus Méret