Nyomtats

Német diákok is jönnek gyakornoknak a repülõtérre

2013. 11. 19.
Leonardo, mobilitás, szakmai gyakorlat
Német diákok is jönnek gyakornoknak a repülõtérre A Sixt Magyarország (Wallis Autókölcsönzõ Kft.) ügyfélköre összetételét tekintve rendkívül változatos, azonban közülük is kiemelkedõ mértékben vannak jelen a német anyanyelvû bérlõk. A Liszt Ferenc Nemzetközi repülõtéren található Sixt irodában nemrég német fiatalok gyakornokoskodtak.

 

A vállalat régóta megvalósításra váró céljai közé tartozott, hogy az ügyfelek igényeinek lehetõ legmagasabb szintû kielégítése érdekében a nemzetközi ügyfelek kultúrkörébõl érkezõ, anyanyelvi szinten angolul és németül kommunikáló dolgozókat alkalmazzon. Ennek megvalósítása érdekében indult el az együttmûködés a Sixt Magyarország, valamint a WEXEdU Alapítvány között. Az Alapítvány fõ profilja, hogy az Európai Unió által nyújtott külföldi szakmai gyakorlat lehetõségeit hozzáférhetõvé tegye céltudatos, dolgozni akaró, a jövõjükrõl már az iskolaidõ közben felelõsen gondolkodó diákok számára. Ennek kapcsán a „Gaining work experience in Europe” elnevezésû Európai Uniós Leonardo Mobilitási projekt keretében október közepén három hetes idõtartamra két német diák segítette a Sixt Autókölcsönzõ repülõtéri dolgozóinak munkáját, napi 6 órában. A 23 és 24 éves fiatalemberek Németországban üzleti iskolában tanulnak, jelenleg pedig szakmai gyakorlat keretein belül német autókereskedésekben bõvítik szakmai ismereteiket.

A Sixt dolgozói a három hét alatt igyekeztek a legtöbb gyakorlati tudást átadni a diákok számára, amit tankönyvekbõl elsajátítani nem lehet. A repülõtéri Sixt iroda visszavételi pontján teljesített szolgálat alatt a bérautót leadó ügyfelekkel történõ kapcsolattartás alkotta a diákok munkájának gerincét. A közlemény szerint egy idegen országban anyanyelvi szót hallani és a hazánk fiával találkozni mindig jólesõ érzés és megkönnyíti a kommunikációt, esetükben kellemesebbé is téve a hazautazás elõtti pillanatokat. Ennek bizonyítéka az a rengeteg ügyfél visszajelzés, melyet a cég ezen idõszak alatt kapott.

Az elvégzett munka a 2 hetes szakmai gyakorlati idõszak végén referencialevél formájában ölt testet, mely jó beugró lehet a diákok számára a késõbbi álláskeresés szempontjából akár Németországban, akár a világ bármely pontján.

Kiemelt idõszaknak számít az autókölcsönzõ üzletágban a nyári szezon, amikor is az utóbbi években számos magyar diák mondhatta el magáról, hogy a Sixt-nél bõvíti ismereteit és kezdi el a nagybetûs dolgos életre történõ felkészülést. Ezen törekvést terjesztette ki a cég nemzetközi diákokra és az õszi idõszakra az idei év során.

Mind a részt vevõ diákok, mind pedig az ügyfelek részérõl kapott pozitív visszajelzések azt mutatják, hogy az együttmûködés minden érintett fél számára hasznos és hosszútávon fenntartható, így a jövõben a Sixt növekvõ hangsúlyt fog fektetni a feltörekvõ generáció alkalmazására, úgy hazai, mint nemzetközi forrásokból.

Forrás: jobline.hu

 


Kapcsolódó anyagok:
Név Megjegyzés Típus Méret