Nyomtats

Nemzetközi mobilitás és munkaerõpiac

2013. 07. 10.
Erasmus, Leonardo, felsõoktatás, mobilitás, munkaerõpiac, szakképzés
Nemzetközi mobilitás és munkaerõpiac Egy külföldi szakmai gyakorlat jelentõsen növelheti a munkaerõ-piaci esélyeket, hangzik el sokszor a megállapítás. De hogyan látják, hogyan élik meg ezt az érintettek: a gyakornokok és a fogadó cégek, szervezetek? Tényleg ilyen kedvezõek a tapasztalatok? Hogyan ítélik meg a külföldi mobilitás értékét?

 

A kiadványban megjelent interjúk segítségével igyekeztünk minden oldalról körüljárni a témát – nagy hangsúlyt helyezve a munkáltatói szempontokra. Az elméleti megállapítások helyett a gyakorlati szempontokra voltunk kíváncsiak: milyen konkrét elõnyökkel járhat a nemzetközi mélyvíz kipróbálása, mire érdemes odafigyelni, hogy a lehetõ legtöbbet lehessen kihozni a gyakorlatból mindenki számára, hogyan található meg az az egyensúly, hogy a gyakornok és a cég egyaránt profitáljon az együttmûködésbõl – legyen szó egy multinacionális vállalatról vagy egy nonprofit alapítványról, egy mûvészeti alkotómûhelyrõl vagy egy egyéni vállalkozásról.

Gyakornokokat fogadó cégek, diákokat külföldi gyakorlatra küldõ oktatási és képzési intézmények, vállalkozások szakmai tanulmányúton részt vevõ képviselõi, intenzív programokba bevont szervezetek munkatársai mondják el tapasztalataikat.

 

 


Kapcsolódó anyagok:
Név Megjegyzés Típus Méret