Nyomtats

Nemzetközi szakmai gyakorlati helyek adatbázisa, ahol a cégek és a külföldi gyakornokok találkoznak

2014. 04. 25.
mobilitás, munkaerõpiac, szakmai gyakorlat
Nemzetközi szakmai gyakorlati helyek adatbázisa, ahol a cégek és a külföldi gyakornokok találkoznak A Tempus Közalapítvány International Student Placement Database – nemzetközi szakmai gyakorlati helyek adatbázisa – néven új angol nyelvû szolgáltatást kínál azoknak a cégeknek, akik külföldi szakmai gyakorlatos hallgatókat szeretnének fogadni.

A hallgatók elérését, a szakmai gyakorlati pozíciók meghirdetését segíti az adatbázis, amelyben a külföldi hallgatók fogadása iránt érdeklõdõ cégek és szervezetek tudnak regisztrálni és megjelentetni aktuális gyakornoki felhívásaikat. A cég a regisztrációt követõen saját profilján keresztül menedzselheti gyakornoki hirdetéseit, aktiválhatja, szüneteltetheti vagy akár törölheti is a meghirdetett pozíciókat. Ezen felül lehetõség van a gyakornoki hirdetések letöltésére pdf formátumban is, így akár e-mailben is továbbíthatóak a gyakornoki hirdetések a partnerek felé.

Amint a cég létrehozta és aktiválta a profilját, az általa meghirdetett pozíciók megjelennek a nyilvános, kereshetõ adatbázisban, így a hallgatók számára elérhetõvé válnak hirdetései. A hallgatók gyakran ösztöndíj pályázat útján (pl. Erasmus+, EGT Alap, Campus Hungary) tudnak külföldön szakmai gyakorlatot teljesíteni, a pályázathoz azonban meg kell találniuk késõbbi fogadó szervezetüket. Ha egy hallgató a profiljának megfelelõ hirdetést talál az adatbázis gyakornoki pozíciói között, a hirdetésben megadott módon felveheti a céggel, fogadó szervezettel a kapcsolatot. Az adatbázis célja, hogy a hallgatók és a külföldi gyakornokok fogadásában érdekelt cégek, szervezetek találkozását elõsegítse.

Az adatbázis a Campus Hungary TÁMOP 4.2.4 B1 projekt keretében jött létre, és a Tempus Közalapítvány mûködteti.


További információk: studentplacement.tpf.hu
E-mail: placement@tpf.hu


Kapcsolódó anyagok:
Név Megjegyzés Típus Méret