Nyomtats

Rendhagyó vállalkozói kurzust indít az SZTE

2017. 05. 18.
együttmûködés, felsõoktatás, gyakorlati képzés, vállalkozókészség
Sikeres vállalkozók ösztönzik és mentorálják a Szegedi Tudományegyetem hallgatóit ötleteik megvalósításában 2017 szeptemberétõl. Az SZTE Gazdaságtudományi Karán induló új kurzus célja a vállalkozói lét ösztönzése és a hallgatói ötletek megvalósításának elõsegítése.

 

A kurzus célja azon SZTE-s hallgatók vállalkozói kedvének erõsítése, akik nem gazdasági képzésben vesznek részt, és jellemzõen kevés gazdasági ismeretanyag tartozik a képzési programjukba. A képzés során a hallgatók testközelbõl ismerhetik meg a vállalkozói létet: elõadások, csapatban kidolgozott vállalkozói ötletek és gyakorlati problémák megoldása által. A heti 1×90 perces kurzuson valós problémákon, 4-6 fõs csapatokban dolgoznak a hallgatók, akiket helyi vállalkozók, gazdasági és marketing oktatók és vállalkozásfejlesztés mesterszakon tanuló hallgatók mentorálnak. A félév során egy adott probléma gyakorlati kérdéseit kell megoldani, és a félév végén szakmai közönség elõtt prezentálni. A féléves programon való részvétel ingyenes a Szegedi Tudományegyetem hallgatói számára.

 

A 2017 szeptemberében induló programba közel 40 vállalkozó jelezte részvételi szándékát. A mentorok között sikeres informatikai cégek vezetõitõl gyakorlott „startupper”-eken át jogászból, illetve fizikusból lett vállalkozókig igen változatos háttérrel és tapasztalattal rendelkezõ szakembereket találunk. A kurzus témái között szerepel – többek között – a vállalkozói léttel kapcsolatos tények és tévhitek, a vállalkozás indításával kapcsolatos pénzügyi és adminisztrációs feladatok, az üzleti tervezés és modellezés, a hatékony marketing és a sikeres munkavégzés is. A kurzus az Embedding Entrepreneurship Education Erasmus+ projekt keretében nemzetközi konzorciumi partnerek közremûködésével a legújabb oktatási módszerek alkalmazásával valósul meg.

 

Forrás: Világgazdaság Online


Kapcsolódó anyagok:
Név Megjegyzés Típus Méret