Nyomtats

Taroltak a magyar cégek a zöldiroda-versenyen

2013. 11. 26.
Leonardo, fenntarthatóság, környezetvédelem
Taroltak a magyar cégek a zöldiroda-versenyen Európa legzöldebb irodáit díjazták pénteken Brüsszelben az Irodai zöld innovációk konferencián. Négy kategóriában is magyarok nyertek. Az elsõ Európai Zöld Iroda Versenyen hat ország 22 szervezete indult mikro, kis, közepes és nagy iroda, valamint civil és közintézmény kategóriában.

 

Az Európai Zöld Iroda Hálózat Program az Egész életen át tartó tanulás program / Leonardo da Vinci alprogramjának támogatásával valósul meg. 

Az Irodai zöld innovációk címû konferenciát az Európai Zöld Iroda Hálózat szervezte a Brüsszeli Kereskedelmi Kamara támogatásával (Brussels Chamber of Commerce, BECI). „A Belgiumban foglalkoztatottak több mint 70%-a, a Brüsszelben dolgozók több mint 90%-a szolgáltató szektorban tevékenykedik, ezért is különösen fontos, hogy támogassunk a környezetbarát irodai gyakorlatok elterjedését" – mondta Jan De Brabanter, a Brüsszeli Kereskedelmi Kamara fõtitkár-helyettese.

A versenyt az Európai Zöld Iroda Hálózat koordinálta, amelybe hat ország (Belgium, Bulgária, Észtország, Magyarország, Románia és Szlovénia) 22 szervezete kapcsolódott be. A versengõ irodákat a hálózat nemzeti partnerei készítették fel, tréninget szerveztek számukra, és mentorálták õket. Az irodák pályázati anyagát nemzetközi bírálóbizottság zsûrizte, melynek tagjai: Helka Julkunen, a finn WWF zöld iroda szakértõje; Claudia Koll, a Német Szövetségi Környezetvédelmi Minisztérium munkatársa; Maria Passalaqua, a spanyol EMAS Club Barcelona vezetõje és Tomas Ekström, a Kinnarps környezetvédelmi igazgatója.

Az Európai Zöld Iroda Verseny gyõztesei:

  • Nagy iroda kategóriában: SAP Hungary Kft., Unilever Magyarország Kft.
  • Közepes iroda kategóriában: Tetra Pak Hungária Zrt.
  • Kis iroda kategóriában: Tchibo Budapest Kft.
  • Mikro iroda kategóriában: RUSE Kereskedelmi és Ipar Kamara, Bulgária
  • Közintézmény kategóriában: Budapest Fõváros XI. kerület, Újbuda Önkormányzata

Kommunikációs különdíjban részesült a brüsszeli Mundo B – Sustainable House és a Mundo-Namur – Green Property. A Legjobb menedzsmentrendszer különdíjat az Aerodrom Ljubljana vehette át. A legjobb zöld beszerzés különdíjat az Oxfam belga irodája nyerte el. A Gyulafehérvári Caritas sepsiszentgyörgyi irodája kiemelkedõ teljesítményéért kapott diplomát.

„Az irodazöldítés jó kiindulópont lehet a vezetõség meggyõzésére, hogy a legjobb zöld gyakorlatokat más területeken is megvalósítsák" – nyilatkozta Bodroghelyi Csaba, az Európai Zöld Iroda Hálózat igazgatója, a KÖVET Egyesület ügyvezetõ igazgatója a díjátadó ünnepségen.

 

Forrás: Piac&Profit

Fotó: Unilever irodája (Unilever)


Kapcsolódó anyagok:
Név Megjegyzés Típus Méret