A Tempus Közalapítvány az Emberi Erõforrások Minisztériuma felügyelete alatt mûködõ közhasznú szervezet, amely az általa kezelt programokon keresztül a legnagyobb mértékû mobilitást bonyolítja le Magyarországon.

Tevékenységünk sokszínû:

  • nemzeti és nemzetközi oktatási-képzési pályázati programokat kezelünk,
  • különbözõ képzéseket nyújtunk az EU támogatások felhasználása témakörében, illetve
  • tudásközpontként igyekszünk hozzájárulni a magyar oktatás és képzés minõségének fejlesztéséhez, nemzetközi pozíciójának erõsítéséhez, az európai értékek közvetítéséhez.

* * *

Mit tesz a Tempus Közalapítvány a cégek és az oktatási-képzési intézmények együttmûködésének ösztönzésére?

Nemzetközi oktatási-képzési pályázati programok koordinálásának révén kiterjedt kapcsolatrendszerrel rendelkezünk a felsõoktatás és a képzés területén, a leginnovatívabb intézményekkel dolgozunk együtt.

Ha egy cég külföldrõl fogadna gyakornokot, felhívását 32 ország nemzeti irodájához juttatjuk el, és a más országokban meghirdetett gyakornoki pozíciókat mi is elérhetõvé tesszük a magyar fiatalok számára.

Szakmai konferenciákat és fórumokat szervezünk, hogy felhívjuk a cégek, vállalkozások figyelmét az együttmûködési lehetõségekre.

Olyan, már megvalósult jó gyakorlatokkal, innovatív kezdeményezésekkel ismertetjük meg a gazdasági és oktatási szféra képviselõit, amelyek segítségével új partnerségek alakulhatnak ki.

Az együttmûködési lehetõségek alaposabb megismerését, inspiráló jó gyakorlatok megosztását szolgálja ez a weboldal és több kiadványunk is.

* * *

Bõvebben a pályázati programokról, a képzésekrõl és a szakmai projektjeinkrõl: www.tka.hu

 

 

Kapcsolódó anyagok:
Név Megjegyzés Típus Méret