A Tempus Közalapítványról

 

A Tempus Közalapítvány az Emberi Erőforrások Minisztériuma felügyelete alatt működő közhasznú szervezet, amely az általa kezelt programokon keresztül a legnagyobb mértékű mobilitást bonyolítja le Magyarországon.

Tevékenységünk sokszínű:

  • nemzeti és nemzetközi oktatási-képzési pályázati programokat kezelünk,
  • különböző képzéseket nyújtunk az EU támogatások felhasználása témakörében, illetve
  • tudásközpontként igyekszünk hozzájárulni a magyar oktatás és képzés minőségének fejlesztéséhez, nemzetközi pozíciójának erősítéséhez, az európai értékek közvetítéséhez.

* * *

Mit tesz a Tempus Közalapítvány a cégek és az oktatási-képzési intézmények együttműködésének ösztönzésére?

Nemzetközi oktatási-képzési pályázati programok koordinálásának révén kiterjedt kapcsolatrendszerrel rendelkezünk a felsőoktatás és a képzés területén, a leginnovatívabb intézményekkel dolgozunk együtt.

Ha egy cég külföldről fogadna gyakornokot, felhívását 32 ország nemzeti irodájához juttatjuk el, és a más országokban meghirdetett gyakornoki pozíciókat mi is elérhetővé tesszük a magyar fiatalok számára.

Szakmai konferenciákat és fórumokat szervezünk, hogy felhívjuk a cégek, vállalkozások figyelmét az együttműködési lehetőségekre.

Olyan, már megvalósult jó gyakorlatokkal, innovatív kezdeményezésekkel ismertetjük meg a gazdasági és oktatási szféra képviselőit, amelyek segítségével új partnerségek alakulhatnak ki.

Az együttműködési lehetőségek alaposabb megismerését, inspiráló jó gyakorlatok megosztását szolgálja ez a weboldal és több kiadványunk is.

* * *

Bővebben a pályázati programokról, a képzésekről és a szakmai projektjeinkről: www.tka.hu