Hírek

Nyomtatás

Visegrádi Négyek találkozója Nyíregyházán

2016. 10. 04.
Erasmus+, együttműködés, nemzetközi tapasztalat
Szeptember 22-23-án a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. látta vendégül a partnerországok turisztikai szakembereit, a „Promóció a turizmusban – együttműködési lehetőségek a V4 kisvárosai között a versenyképesség növelése érdekében" c. projekt keretében.

 

A kétnapos találkozó munkacsoport megbeszéléssel kezdődött, ahol érdekes előadásokat is hallhattak a résztvevők angol nyelven például az Erasmus program és a turizmus kapcsolatáról.

 

Ezt követően a Jósa András Múzeumot illetve a Sóstógyógyfürdőn található turisztikai attrakciókat látogatták meg a vendégek. A találkozó során a szlovákiai partnerváros, Sztropkó polgármestere tárgyalásokat folytatott Dr. Ulrich Attila alpolgármesterrel a jövőbeni együttműködés lehetőségeivel kapcsolatban. A jó hangulatban zajló találkozó folytatására a csehországi Šternberkben kerül sor. Ezen feladatok megvalósítása csak bevezetés további nemzetközi projektekhez.

 

A versenyképesség fenntartása érdekében a négyes a jövőben is együtt kíván dolgozni hasonló projekteken-tájékoztatott Furkóné Szabó Marianna a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

 

Forrás: turizmus.com