Nyomtats

Visegrádi Négyek találkozója Nyíregyházán

2016. 10. 04.
Erasmus+, együttmûködés, nemzetközi tapasztalat
Szeptember 22-23-án a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. látta vendégül a partnerországok turisztikai szakembereit, a „Promóció a turizmusban – együttmûködési lehetõségek a V4 kisvárosai között a versenyképesség növelése érdekében" c. projekt keretében.

 

A kétnapos találkozó munkacsoport megbeszéléssel kezdõdött, ahol érdekes elõadásokat is hallhattak a résztvevõk angol nyelven például az Erasmus program és a turizmus kapcsolatáról.

 

Ezt követõen a Jósa András Múzeumot illetve a Sóstógyógyfürdõn található turisztikai attrakciókat látogatták meg a vendégek. A találkozó során a szlovákiai partnerváros, Sztropkó polgármestere tárgyalásokat folytatott Dr. Ulrich Attila alpolgármesterrel a jövõbeni együttmûködés lehetõségeivel kapcsolatban. A jó hangulatban zajló találkozó folytatására a csehországi Šternberkben kerül sor. Ezen feladatok megvalósítása csak bevezetés további nemzetközi projektekhez.

 

A versenyképesség fenntartása érdekében a négyes a jövõben is együtt kíván dolgozni hasonló projekteken-tájékoztatott Furkóné Szabó Marianna a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetõje.

 

Forrás: turizmus.com


Kapcsolódó anyagok:
Név Megjegyzés Típus Méret