Gyakornokkereső Tempus Közalapítvány

Hallgatók fogadása szakmai gyakorlatra

Az Erasmus+ program támogatásával a felsőoktatásban részt vevő hallgatók nemcsak tanulhatnak, hanem szakmai gyakorlaton is részt vehetnek egy másik európai országban. A diákok körében egyre népszerűbb ez a lehetőség, hisz a szakmai tapasztalatszerzés mellett pluszt jelent számukra az álláskeresésnél is.

A program 2014 óta megújult formában, Erasmus+ program néven folytatódik, de a korábbi pályázati lehetőségek továbbra is elérhetőek.

A Tempus Közalapítvány mint az Erasmus+ program magyarországi koordinátora elő szeretné segíteni, hogy a Magyarországon működő vállalkozások is lehetőséget kapjanak arra, hogy gyakorlat keretében tehetséges európai hallgatókat fogadhassanak, és kihasználják a program által nyújtott lehetőséget.

 

Mit kínál a program?

>>  Ön határozza meg az igényelt munkaerő profilját

>>  Ön határozza meg a gyakorlat időtartamát

>>  Külföldi Erasmus+ hallgató fogadása esetén egyszerű az adminisztrációs eljárás (nincs munkavállalási engedély, vízum csak néhány ország esetében merül fel)

>>  Kész, angol nyelvű sablont használhat megállapodás használata fogadás esetén

>>  A külföldi hallgató az Erasmus programtól ösztöndíjat kap, Ön dönthet, hogy fizetést vagy egyéb juttatást felajánlanak-e

>>  32 európai ország felé kiépített felsőoktatási hálózat, több millió fős közvetlen elérés 

 

Miért érdemes külföldi gyakornokot fogadni?

>>  Külföldi piacot, kapcsolatot építhet ki a fogadott hallgatók révén (32 európai országból válogathat Izlandtól Törökországig).

>>  Szolgáltatásvásárlás helyett (pl. piackutatás, marketing stb.) a megfelelő profilú hallgató kiválasztásával és időszakos fogadásával költséghatékonyabban juthat információhoz, eredményhez.

>>  A legtehetségesebb hallgatókkal kerülhet kapcsolatba, pénzügyi kockázat nélkül mérheti fel a hallgató - leendő munkatárs? - kapacitását, képességeit.

 

Mit kell tennie, ha szüksége van valakire?

>>  Határozza meg a gyakornok(ok) lehető legpontosabb szakmai profilját (nyelvismeret – nyelvi kombinációk, szakterület és feladat megjelölése);

>>  jelölje meg a kezdés időpontját és a gyakorlat időtartamát;

>>  határozza meg a jelentkezés pontos módját, határidejét és az Önök által igényelt dokumentumokat (CV, motivációs levél, egyéb);

Az angol nyelvű felhívást küldje el nekünk a gyakornokkereso@tpf.hu címre, és továbbítjuk partnereinknek, az Erasmus+ programban részt vevő országok pályáztató szervezeteinek.