Gyakornokkereső Tempus Közalapítvány

Hírek

160 fiatallal kötött tanulmányi szerződést az Audi

160 tanulóval kötött szerződést az Audi Hungária, a végzősök 80-90 százaléka a szakképzés végén várhatóan állásajánlatot kap az autógyártól.
160 fiatallal kötött tanulmányi szerződést az Audi

A német autógyár már 2001 óta alkalmazza a duális szakképzést, jelenleg négy területen foglalkoztat diákokat. Idén 160 fiatallal kötött tanulmányi szerződést.

 

„Mi a gyakorlati képzésüket biztosítjuk, együttműködve a partneriskolákkal. Összesen három van ilyen Győrben, ahonnét hozzánk lehet jönni tizenegy szakmában. Az összes gyakorlati képzésük nálunk történik, a szakmunkástanulóknál 2 évig, plusz a nyári gyakorlat. Szakközépiskolás tanulók egy évet töltenek el nálunk. Ezután kerül sor a szakmai vizsgákra, üzemi értékelésekre” – mondta Kocsis Zoltán, az Audi Akademie Hungária Kft. szakképzési koordinátora.

 

Nemcsak Győrből, hanem más településekről is jelentkeztek a képzésre. „Tavaly végeztem Szombathelyen a Savaria-iskolában, és ott egyik osztálytársamtól hallottam, hogy van ez a lehetőség, egyrészt a Lukács-iskolába át lehet iratkozni technikusi részre, másrészt az Audi-gyár támogatja, és vesznek fel onnan tanulókat, és később dolgozóként maradhatok” – nyilatkozta Németh Ádám tanuló.

 

A túljelentkezés kétszeres volt, a felvételi pedig három fordulós. A felvett tanulókat az Audi Akadémia oktatási központjában képzik, egyebek mellett szimulációs padon. A 160 diák szerdától kezdi a nyári gyakorlatot az Audiban, amely 80-90 százalékuknak várhatóan az első munkahelye is lesz.

 

Forrás: mno.hu