Gyakornokkereső Tempus Közalapítvány

Hírek

Az Erasmus Alumni segít a toborzásban

Új szolgáltatást kínál a Tempus Közalapítvány cégeknek, vállalkozásoknak, intézményeknek és nonprofit szervezeteknek. Az Erasmus+ program hazai koordinálását végző közalapítvány jelenleg 5500 főt számláló Alumni hálózattal rendelkezik, amelynek tagjai nemzetközi tapasztalattal rendelkező, korábbi Erasmus ösztöndíjas hallgatók.
Az Erasmus Alumni segít a toborzásban

Az Európai Bizottság nemrég tette közzé az Erasmus hallgatók munkaerő-piaci értékéről szóló hatástanulmányát. E szerint a külföldön töltött időszak alatt nem csak a diákok nyelvtudása fejlődik, hanem megerősödnek azok a személyiségjegyeik is, amelyeket a munkáltatók 92 százaléka nagyra értékel az új alkalmazottak felvételénél. Ezek: a tolerancia, az önbizalom, a problémamegoldó készség, a kíváncsiság, a saját erősségek és gyenge pontok ismerete, valamint a határozottság. A tanulmány szerint ráadásul a munkáltatók szemében a külföldi tapasztalat jelentősége is egyre nagyobb, 2006 és 2013 között 37-ről 64 százalékra nőtt a fontossága.

 

 

 

Az Erasmus programban 1997 óta vehetnek részt magyar hallgatók, 2007 óta pedig szakmai gyakorlatra is utazhatnak. Mostanra hazánkban évente közel 4500-an élnek ezzel a lehetőséggel, a 2014-től indult Erasmus+ programban pedig további növekedés várható a résztvevők számának tekintetében.
Az Alumni hálózathoz rajtuk kívül csatlakozhatnak a CEEPUS és EGT Alap ösztöndíjprogramban részt vett fiatalok is, akik szintén a Tempus Közalapítványon keresztül folytathatnak külföldi tanulmányokat.

 

A közalapítvány új, ingyenes szolgáltatása abban segít, hogy a gyakornoki pozíciókat, álláshirdetéseket közvetlenül juttatja el az Erasmus Alumni hálózat tagjai számára, így akár speciális nyelvtudás vagy szakterület esetén is könnyebben egymásra találhatnak a munkáltatók és a nemzetközi tapasztalattal rendelkező fiatalok.
Ennek előnyeit mutatják be december 4-én, a soron következő Tempus Üzleti Kávéház című rendezvényen is, ahová elsősorban HR szakembereket, cégek, vállalkozások munkaerő-toborzásért és kiválasztásért, illetve képzésért, oktatási kapcsolatokért felelős munkatársait várják.