Gyakornokkereső Tempus Közalapítvány

Hírek

Duális képzést indít a BGF és a Siemens

2014. december 8-án együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Gazdasági Főiskola és a Siemens Zrt., így 2015 szeptemberétől a világ egyik vezető technológiai cégénél tölthetik szakmai gyakorlatukat a BGF duális képzésben részt vevő hallgatói.
Duális képzést indít a BGF és a Siemens

Az együttműködési megállapodás értelmében a német tulajdonú vállalat a Főiskola öt elsőéves nemzetközi gazdálkodás alapképzési szakos hallgatójának biztosít a 2015/16-os tanévtől gyakorlati képzési helyet. Ez idõ alatt a hallgatók évente 22 hetet töltenek a vállalatnál, valamint a 7. féléves kötelező szakmai gyakorlatukat is a Siemens Zrt-nél végzik majd, így összesen több mint másfél év szakmai tapasztalatot szerezhetnek tanulmányaik során. Képzésük teljes idejére munkadíjat kapnak a vállalattól, és egyes tantárgyak követelményeinek is a cégnél tanultak, tapasztaltak alapján kell eleget tenniük.

 

Sándorné dr. Kriszt Éva, a Budapesti Gazdasági Főiskola rektora a megállapodás kapcsán elmondta, a BGF kiemelt figyelmet fordít arra, hogy képzéseit, az állami és a versenyszféra vezető vállalataival együttműködve, a munkaerő-piaci igényeket szem előtt tartva alakítsa ki. Ezt szolgálja a duális képzések bevezetése, megerősítése a Főiskolán. Az együttműködést pedig továbbiak követik majd, hiszen 2015 szeptemberétől a BGF öt alapképzési szakon (gazdaságinformatikus, kereskedelem és marketing, nemzetközi gazdálkodás, pénzügy és számvitel, valamint turizmus-vendéglátás) mintegy 25-30 vállalkozással együttműködve tervezi duális képzések indítását.

 

„A Siemens számára döntő fontosságú, hogy munkatársai a megfelelő képzettséggel rendelkezzenek, mert ez alapján vagyunk képesek új termékeket és rendszereket a piacra dobni. Nekik köszönhetjük, hogy sikeresen működhetünk a villamosítás, az automatizálás, a digitalizálás, valamint az egészségügy területén” – mondta el Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója az aláírás kapcsán. „Németországban több mint 120 éves tapasztalattal bírunk a duális képzésben, Magyarországon pedig csaknem 20 éve elsőként indítottuk útjára a német minta alapján kialakított rendszert. A mostani megállapodás aláírása ismét fontos mérföldkő a cég életében, hiszen az immár harmadik éve működő duális szakképzés után újra belépünk a felsőoktatás területére is” – tette hozzá.

 

A BGF nemzetközi gazdálkodás alapképzési szakára jelentkező és a duális képzés iránt érdeklődő hallgatók közül a Siemens Zrt. várhatóan 2015 júniusában választja ki azokat, akikkel hallgatói munkaszerződést köt.

 

Forrás: Gazdasági Rádió