Gyakornokkereső Tempus Közalapítvány

Hírek

Új elem az Europass dokumentumcsaládban: motivációs levél

Szinte bármilyen állásra vagy ösztöndíjra pályázunk manapság, előfeltétel, hogy személyes motivációnkat is kifejtsük. Hogy ennek megírása se jelenthessen akadályt, az Europass kibővítette portfólióját, így az Europass motivációs levél megjelenésével már minden dokumentumot elérhetünk egy helyen az álláskereséshez.
Új elem az Europass dokumentumcsaládban: motivációs levél

A legújabb, hetedik Europass dokumentum erőssége a felhasználóbarát online kitöltő-felület, ami az álláskeresőknek a levél felépítéséhez, főbb formai és tartalmi elemeihez nyújt segítséget, tippeket, tanácsokat. Sokaknak valószínűleg ismerős is lesz a felület, hiszen a motivációs levelet az Europass önéletrajz és nyelvi útlevél kitöltéséhez használt, 27 nyelven elérhető online szerkesztőoldalon lehet elkészíteni. Használata egyszerű, még a kevésbé gyakorlott felhasználóknak sem jelenthet problémát.

 

Az Europass motivációs levél – bár az elfogadott kísérőlevél-formátumot követi – a szöveg tekintetében szabad kezet ad a pályázónak, vagyis nincs akadálya egy személyre szabott levél megírásának, a felhasználó beleviheti egyéniségét pályázatába. A forma azonban segítséget jelenthet abban is, hogy lényegre törő és kevésbé terjengős levelet írjon a pályázó.

 

Az online elkészíthetőség, amellett hogy egyszerűen kezelhető, számos előnnyel jár. Egyrészt leveszi a szerkesztés terhét a vállunkról, másrészt csatolhatunk hozzá további dokumentumokat, mint például az Europass önéletrajzunk, és aláírásunkat is feltölthetjük képi formátumban. Egy jó kísérőlevél mindig pozícióra szabott. A már elkészült és PDF formátumban lementett Europass motivációs levél egy kattintással újra feltölthető és szerkeszthető, módosítható.

 

A motivációs levéllel kiegészült Europass portfólió így az első lépés lehet a sikeres munkakeresésben vagy ösztöndíjra való jelentkezésben.

 

europass.hu