Gyakornokkereső Tempus Közalapítvány

Hírek

Közel másfél évtizedes kapcsolatot ápolnak francia partnerükkel a ványaisok

Az immár 14 éve tartó folyamatos együttműködés eredményeként Erasmus+ program keretében tíz, szakmai alapképzésben tanuló francia diák és két kísérő járt a Karcagi Szakképzési Centrum Ványai Ambrus Gimnázium és Szakközépiskolájában Joigny városából az elmúlt hetekben.
Közel másfél évtizedes kapcsolatot ápolnak francia partnerükkel a ványaisok

„A végzős járműszerelő és karosszérialakatos diákok a kötelező négyhetes külső szakmai gyakorlatukat töltötték Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervizekben” – tudtuk meg Torda Józseftől, a program túrkevei koordinátorától.

 

„A mostani program az intézmények között kiválóan működő cserekapcsolat magyarországi része volt. Két diák a kisújszállási Starter’98 Kft.-nél, négy diák a szolnoki Juvenal Kft.-nél, további négy fiatal pedig a szolnoki General Service Kft.-nél töltötte szakmai gyakorlatát, megismerkedve a magyarországi mindennapi munkafolyamatokkal” – tudtuk meg a koordinátortól.

 

 

„A hétköznapokon elsősorban a magyar autószervizelés jogszabályi hátterét és a magyar szakemberek javítási módszereit tanulmányozták. Így főként hétvégéken nyílt lehetőségük Jász-Nagykun-Szolnok megye szépségein kívül Budapest nevezetességeire is, melyeket Ozsváth László, a túrkevei középiskola címzetes igazgatója mutatott meg a delegációnak. Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, térségünk országgyűlési képviselőjének meghívására még a parlamentbe is eljutottak vendégeink. A program Europass Mobilitási Igazolvány és kétnyelvű elismerő oklevél átadásával zárult, igazolva, hogy a diákok sikeresen teljesítették gyakorlatukat. A Ványai hosszú távú nemzetköziesedési stratégiájának megfelelően a projektben részt vevő intézmények a csereprogram folytatásáról is tárgyaltak, így a tervek szerint hamarosan ismét magyar diákok utazhatnak Franciaországba, hasonló körülmények között” – tette hozzá.

 

Forrás: Új Néplap, 2015.11.03.