Gyakornokkereső Tempus Közalapítvány

Hírek

Hazai diákok kaptak európai elismerést

Europass mobilitási igazolványt vehetett át 18, a Siemens duális rendszerű szakképzésében tanuló fiatal december 10-én. A diákok három hetet töltöttek a Siemens németországi tanműhelyeiben, ahol szakmai ismereteik mellett nyelvtudásukat is fejleszthették. A finanszírozás az Európai Unió oktatást és képzést támogató Erasmus+-programjának támogatásával, a Tempus Közalapítvány közreműködésével valósult meg.
Hazai diákok kaptak európai elismerést

Az Europass mobilitási igazolvány azoknak a tanulóknak jár, akik az uniós tagországok bármelyikében szakmai gyakorlaton vettek részt. Az Európa-szerte elismert oklevelet Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója adta át a diákoknak.

A tanulmányút azt a célt szolgálta, hogy a hallgatók a képzés végére a legmodernebb iparági technológiával kapcsolatos ismereteket, nyelvtudást és nemzetközileg is versenyképes szaktudást szerezzenek. Ez nemcsak a Siemens, de a diákok, számára is előnyös. Továbbá partnereink is profitálhatnak belőle, hiszen a Siemensnél arra is lehetőséget biztosítunk, hogy igény esetén külsős cégek számára képezzük a hallgatókat” – mondta Dale A. Martin, a vállalat elnök-vezérigazgatója.

A szakmai gyakorlat keretében három hetet töltöttek a Siemens mülheimi és duisburgi tanműhelyeiben, ahol többek között speciális hegesztési eljárásokkal, a német munkabiztonsági előírásokkal, valamint a műhelyrend és -környezet kialakításának módszertanával ismerkedhettek meg. Emellett a legmodernebb CNC-esztergák, marógépek, hegesztőkabinok, lánghegesztő-állomások, satupadok, lángvágók és plazmavágók rejtelmeibe is beavatták őket.

Forrás: Edupress Karrier