Gyakornokkereső Tempus Közalapítvány

Hírek

Megduplázódott az Europass önéletrajz felhasználóinak száma

Több mint 770 ezer magyar Europass önéletrajzot töltöttek ki 2013-ban – csaknem kétszer annyit, mint az előző évben. Legszívesebben az idegen nyelvet beszélő pályakezdők használják, akik már felismerték, hogy az Europass sablon használata nem feltétlenül jelent sablonos pályázatot.
Megduplázódott az Europass önéletrajz felhasználóinak száma

A legfrissebb Europass statisztikákat bemutató infografika szerint az átlagos magyar felhasználó 35 év alatti frissen végzett fiatal, aki legalább egy idegen nyelvet beszél, és magyarul töltötte ki az önéletrajz sablont, tehát nagy valószínűséggel Magyarországon szeretne elhelyezkedni.

 

Tavaly európai szinten az Europass CV kitöltõinek száma elérte a 10 milliót.

 

Az óriási népszerűség egyik oka, hogy az önéletrajz 2013 februárjában megújult: letisztultabb, átláthatóbb formát kapott. Emellett személyre szabhatóbb lett, mivel a kitöltő maga választhatja ki, hogy milyen adatokat szeretne feltüntetni, kiemelni a CV-jében. Nem igaz tehát, hogy az önéletrajz sablon használatával sablonossá válna a pályázatunk, ugyanakkor az egységes forma könnyen áttekinthetővé teszi az önéletrajzokat.

 

A pályázati anyagunk összeállítását a felhasználóbarát online kitöltő program is egyszerűbbé teszi, az elkészült dokumentumot pedig bármikor újra szerkeszthetjük vagy módosíthatjuk a webes felületen.

 

Mostantól az Europass Magyarország Facebook oldalon is elérhetőek önéletrajzírással, álláskereséssel kapcsolatos hírek, érdekességek, valamint karriertippekkel, gyakorlati tanácsokkal és játékkal várják az érdeklődőket.