Gyakornokkereső Tempus Közalapítvány

Kiadványok

Sínen maradni!

Idősödő munkavállalók, bevándorlók és nők szaktudásának felfrissítése az egészségügyben, szociális területen és a szolgáltatásokban
Sínen maradni!

A kiadvány 13 európai ország nemzeti irodájának, valamint az NVL (Nordic Network for Adult Learning) közös munkájának eredményeként megrendezett konferencia tapasztalatait mutatja be.

 

Az együttműködés keretét az Európai Bizottság és a Leonardo nemzeti irodák 2002 óta kisebb megszakításokkal folyó közös kezdeményezése, a tematikus monitoring tevékenység adta, melyet az Európai Bizottság finanszíroz. A tevékenység célja a Leonardo innovációs (korábban kísérleti és nyelvi) projektek minőségének fejlesztése, a szakképzési rendszer fejlesztése az egyes tagországok sajátosságai szerint. Az Egész életen át tartó tanulás program részeként meghirdetett Leonardo program a széles körű európai innováció mellett nagyobb hangsúlyt helyez a korábbi eredmények hasznosítására (pl. az innovációtranszfer pályázattípus révén) és a kisebb partnerkört érintő egymástól tanulásra (a partnerség pályázattípus révén). 

 

A Tempus Közalapítvány keretei között működő Leonardo Nemzeti Iroda azzal a céllal csatlakozott a „Sínen maradni!” projektet megvalósító tematikus monitoring csoporthoz, hogy az új megközelítésben feltárt jó gyakorlatok eredményeit közvetítse a magyar, potenciális pályázói körben.

 

A kiadvány letöltése (pdf, 1,32 MB)