Gyakornokkereső Tempus Közalapítvány

Pályakezdők nemzetközi tapasztalattal: Erasmus Alumni

Munkaerő az Erasmus Alumni segítségével!

Érje el állásajánlataival a nemzetközi tapasztalattal rendelkező hallgatókat, frissdiplomásokat!

 

Ha az Ön cégének is fontos a nemzetközi tapasztalat, a kiváló nyelvtudás, a nyitott gondolkodás, akkor hirdesse állásajánlatait az Erasmus Alumni tagjai között!

 

Kik az Erasmus Alumni tagjai?

A Tempus Közalapítvány Erasmus Alumni rendszert működtet a volt ösztöndíjas hallgatók számára. Az Erasmus+ Alumninak tagja lehet minden olyan hallgató, aki a Közalapítvány által kezelt mobilitási pályázatok (Erasmus+, CEEPUS, EGT Alap Ösztöndíj) támogatásával tanult vagy szakmai gyakorlatot végzett külföldön.

 

Miért érdemes volt ösztöndíjas hallgatókat alkalmazni?

Számos kutatás támasztja alá, hogy a nemzetközi mobilitásban résztvevő hallgatók olyan készségekre és képességekre tesznek szert az ösztöndíjas időszak alatt, amelyeket a munkáltatók különösen nagyra értékelnek.

Az Európai Bizottság 2014-es Erasmus hatástanulmánya szerint az ösztöndíjas hallgatók alábbi személyiségjegyei kiemelkedően fejlődtek:

>>  tolerancia, alkalmazkodókészség – más kultúrák és attitűdök elfogadása,

>>  nyitottság – új tapasztalatok iránt,

>>  önbizalom – saját képességekbe vetett hit,

>>  reális önértékelés – a saját erősségek és gyengeségek ismerete,

>>  határozottság – döntések meghozatalának képessége,

>>  problémamegoldó készség.

A tanulmány szerint a munkáltatók 92%-a nagyra értékeli az új alkalmazottak felvételekor a fenti személyiségjegyeket, 64%-uk pedig a munkaerő felvételnél fontos tényezőnek tartja a külföldi tapasztalatot.

 

Mit kínál az Erasmus  Alumni az Ön cége számára?

A Tempus Közalapítvány Erasmus Alumni hálózata révén több mint 5500 volt ösztöndíjas hallgatót tud elérni hírlevelén keresztül. Cégének lehetősége van gyakornoki pozíciókat, álláshirdetéseket eljuttatni a hallgatók számára, akár egy speciális nyelvtudás vagy szakterület esetén is, amennyiben a Tempus Közalapítvánnyal együttműködik.

 

Milyen formában tud vállalkozása együttműködni velünk az Erasmus Alumni kapcsán?

Önnek lehetősége van gyakornoki és főállású pozíciókat,álláshirdetéseket eljuttatni az Erasmus Alumni tagjai számára a Tempus Közalapítványon keresztül. Amennyiben rendszeresen igénybe szeretné venni az Erasmus Alumni kapcsán kínált lehetőségeket, hosszabb távú együttműködés kialakítására is nyitott a Tempus Közalapítvány.

A Tempus Közalapítvány nem profitorientált céllal végzi fenti tevékenységét. Hosszabb távú együttműködés esetén cégétől a saját profilnak megfelelő szakmai együttműködés felajánlását  várjuk. Célunk, hogy a felajánlások révén az Erasmus Alumni tagjai és/vagy az Erasmus+ program pályázói köre számára támogatást, új lehetőségeket biztosítsunk.

Hogyan működhet együtt velünk hosszabb távon is? Néhány példa a lehetséges felajánlásokra:

>>  előadás/workshop/képzés megtartása adott témában, adott célcsoportnak (pl. hallgatók, szakképzésben tanulók, oktatási intézmények, tanárok, oktatók stb.),

>>  hirdetési felület biztosítása,

>>  tanácsadás, konzultáció a cég profiljának megfelelően adott témában, adott célcsoportnak,

>>  az Erasmus Alumni tagjainak nyújtott szolgáltatások,

>>  szponzoráció,

>>  szakmai anyagok elkészítésében való közreműködés,

>>  CSR tevékenységek.

 

Mit tegyen, ha szeretne velünk együttműködni?

Kérjük, hogy a honlapunk kezdőoldalán lévő űrlap kitöltésével lépjen velünk kapcsolatba, amennyiben felkeltette érdeklődését a fenti lehetőség. Megkeresését követően a Tempus Közalapítvány munkatársai felveszik Önnel a kapcsolatot, hogy az együttműködés kereteit közösen alakítsuk ki. 

Bővebben az Erasmus Alumniról hallgatóknak

További információk: alumni{kukac}tpf.hu