Gyakornokkereső Tempus Közalapítvány

Partnerségek

Az oktatás-képzés és a nem formális tanulás rendkívül fontos szerepet játszik a munkavállalók foglalkoztathatóságának elősegítésében, a munkahelyteremtésben és Európa, azon belül pedig Magyarország versenyképességének növelésében. Az Erasmus+ ehhez nyújt anyagi és szellemi támogatást.

Az Erasmus+ program 2014 és 2020 között 14,7 milliárd eurót biztosít az európai oktatás, képzés, ifjúsági szakma és sport megerősítésére.

 

Az Erasmus+ program céljai:

>>  A kulcskompetenciák és készségek fejlesztése, különös tekintettel a munkaerőpiac és a társadalmi kohézió szempontjából fontos készségekre; elsősorban tanulmányi célú mobilitások, illetve az oktatási-képzési intézmények és a cégek közötti együttműködések segítségével.

>>  A minőség, az innováció és a nemzetköziesítés szintjének növelése az oktatási-képzési intézményekben, elsősorban nemzetközi együttműködések segítségével, az oktatás-képzés világán túli szereplők bevonásával.

>>  A szakpolitikai reformok és az oktatási-képzési rendszerek modernizációjának támogatása, elsősorban szakpolitikai együttműködések, az Unió átláthatóságot és az elismertetést szolgáló eszközeinek hatékonyabb használata, valamint a jó gyakorlatok megosztása segítségével.

>>  A nyelvoktatás és nyelvtanulás fejlesztése, a nyelvi sokszínűség és az interkulturális érzékenység népszerűsítése.

 

Vállalkozások, cégek számára is nyitott pályázati formák: stratégiai partnerség pályázatok, gyakornokok fogadása és centralizált pályázatok.

 

♦   ♦   ♦

 

Stratégiai partnerség pályázatok

Együttműködési lehetőségek az Erasmus+ Stratégiai Partnerségek pályázattípusban. Tovább >>

 

Gyakornokok fogadása

Külföldi hallgatók, illetve szakképzésben tanulók fogadása szakmai gyakorlatra. Tovább >>

 

Centralizált pályázatok

Az Európai Bizottság Oktatási, Kulturális és Audiovizuális Végrehajtó Ügynökségéhez (EACEA) benyújtandó pályázatok. Tovább >>