Hírek

Nyomtatás

Új formát kapott az Europass önéletrajz!

2013. 02. 12.
Europass, készségek, munkaerőpiac, önéletrajz
Új formát kapott az Europass önéletrajz! Áramvonalasított grafikai megjelenítés, letisztultabb forma és sok új funkció jellemzi a megújult Europass CV-t. Hogy melyek a legfontosabb változások? Eláruljuk.

Áramvonalasított grafikai megjelenés

A megújult önéletrajz még áttekinthetőbb lett annak köszönhetően, hogy a nagyobb fejezeteket nem függőleges, hanem vízszintes vonal választja el, és csak a fontosabb címszavak jelennek meg a bal oldali sávban.

Letisztultabb forma

A fotó átkerül a bal oldalra, közvetlenül a személyes adatok mellé. Ezek az információk kisebb területre kerültek, ugyanakkor skype és weboldal sor is helyet kapott (a fax helyett) a személyes adatok között. A címszavak megfogalmazása néhol megváltozott, pl. egyszerűen „készségek” rovat lett a „készségek és kompetenciák” helyett.

Áttekinthető struktúra

A rovatoknál kizárólag az általad megadott adatok szerepelnek, nincsenek felesleges szövegek, hogy a munkáltató minél hamarabb átfuthassa az önéletrajzodat. A szakmai tapasztalatoknál eltűntek a címszavak és megváltozott a sorrend, pl. a munkáltató neve és székhelye feljebb került. A nyelvi résznél az önértékelés továbbra is marad, de megjelent a bizonyítványsor benne, ahol a nyelvvizsgák típusát és szintjét tudják a kitöltők beírni. Ezen kívül az A, B és C szintek magyarázata is megtalálható alatta.

A dokumentumcsalád legújabb tagja, az Europass Készségútlevél (ESP - European Skills Passport) egy elektronikus portfólió, mely átfogó képet ad a készségeidről és képesítéseidről, ezáltal segít munkát vagy képzést találni. Ezt a dokumentumot is el tudod készíteni interneten, az Europass elektronikus szerkesztőjével, mely lehetővé teszi, hogy egy helyre gyűjtsd össze pl. a nyelvi útleveled, a bizonyítvány-kiegészítőd, okleveleid és bizonyítványaid másolatát, ajánlásokat stb. Az online rendszernek köszönhetően bármikor törölhetsz és adhatsz hozzá új dokumentumokat.

 

További infók: www.europass.hu