Nyomtats

Új formát kapott az Europass önéletrajz!

2013. 02. 12.
Europass, készségek, munkaerõpiac, önéletrajz
Új formát kapott az Europass önéletrajz! Áramvonalasított grafikai megjelenítés, letisztultabb forma és sok új funkció jellemzi a megújult Europass CV-t. Hogy melyek a legfontosabb változások? Eláruljuk.

Áramvonalasított grafikai megjelenés

A megújult önéletrajz még áttekinthetõbb lett annak köszönhetõen, hogy a nagyobb fejezeteket nem függõleges, hanem vízszintes vonal választja el, és csak a fontosabb címszavak jelennek meg a bal oldali sávban.

Letisztultabb forma

A fotó átkerül a bal oldalra, közvetlenül a személyes adatok mellé. Ezek az információk kisebb területre kerültek, ugyanakkor skype és weboldal sor is helyet kapott (a fax helyett) a személyes adatok között. A címszavak megfogalmazása néhol megváltozott, pl. egyszerûen „készségek” rovat lett a „készségek és kompetenciák” helyett.

Áttekinthetõ struktúra

A rovatoknál kizárólag az általad megadott adatok szerepelnek, nincsenek felesleges szövegek, hogy a munkáltató minél hamarabb átfuthassa az önéletrajzodat. A szakmai tapasztalatoknál eltûntek a címszavak és megváltozott a sorrend, pl. a munkáltató neve és székhelye feljebb került. A nyelvi résznél az önértékelés továbbra is marad, de megjelent a bizonyítványsor benne, ahol a nyelvvizsgák típusát és szintjét tudják a kitöltõk beírni. Ezen kívül az A, B és C szintek magyarázata is megtalálható alatta.

A dokumentumcsalád legújabb tagja, az Europass Készségútlevél (ESP - European Skills Passport) egy elektronikus portfólió, mely átfogó képet ad a készségeidrõl és képesítéseidrõl, ezáltal segít munkát vagy képzést találni. Ezt a dokumentumot is el tudod készíteni interneten, az Europass elektronikus szerkesztõjével, mely lehetõvé teszi, hogy egy helyre gyûjtsd össze pl. a nyelvi útleveled, a bizonyítvány-kiegészítõd, okleveleid és bizonyítványaid másolatát, ajánlásokat stb. Az online rendszernek köszönhetõen bármikor törölhetsz és adhatsz hozzá új dokumentumokat.

 

További infók: www.europass.hu


Kapcsolódó anyagok:
Név Megjegyzés Típus Méret